Bekijk jouw voordeel PlusPas Libelle Merits & Benefits Bike Brussels 2017
PlusPas Libelle Merits & Benefits Bike Brussels 2017

Bekijk de acties Close

FAQ

De voordelen van een e-bike

Gezondheid

Je komt fitter aan op het werk dan je niet fietsende collega’s. Door de elektrische ondersteuning ben je ook niet bezweet. Afstanden tot 40, 50 km kunnen zelfs zonder problemen worden afgelegd zonder je afgepeigerd te voelen. Ook voor korte afstanden ideaal en zonder schadelijke uitstoot!

Geen fileleed

De stress van in de file te staan vermijd je door te fietsen. Dit bespaart al snel enkele uren per maand en je hoofd is ook veel frisser na zo’n fietstocht?

Fiscaal interessant

Woon- werkverkeer met de fiets geniet van een voordelig fiscaal regime. Ook de fietsvergoeding via de werkgever zorgt ervoor dat je na voldoende kilometers je fiets ook terugverdient.

Milieuvriendelijk

Het grootste gedeelte van de werknemers legt dagelijks een woon-werk afstand af van 5 tot 50 km.  Deze afstand is in normale omstandigheden en bij normaal weer makkelijk af te leggen met een elektrische fiets. Je komt fitter aan op het werk, hebt geen filestress en je helpt de natuur ook nog een handje door geen CO2 uit te stoten.

Veelgestelde vragen

De fiets

Is elektrisch fietsen veilig?

De fiets is ontworpen om jouw een veilige en stabiele fietsrit te bezorgen. De fiets is dan ook uitgerust met een motor die jou elektronische ondersteuning geeft tot 25 km per uur. Hierdoor kan je ontspannen fietsen tegen de wind of over een helling.

Werking van de motor:
In de motor zijn er sensoren verwerkt die ofwel de rotatie of kracht registeren van de pedalen. Aan de hand van de rotatie en kracht zal de motor elektronische ondersteuning geven. Van zodra je stopt met trappen valt de ondersteuning ook weg. Daarnaast slaat de motor ook af wanneer de begrensde snelheid van 25km per uur is behaald. Sneller dan 25km per uur fietsen met elektrische ondersteuning is dus niet mogelijk.

Waar zit de motor bij een elektrische fiets?

Jouw elektrische fiets beschikt ofwel over een voor-, midden- of achtermotor. Een voorwielmotor bevindt zich in de as van het voorwiel terwijl een middenmotor geïntegreerd is aan de trapas. De bakfiets is uitgerust met een krachtige achterwielmotor die geïntegreerd is in de naaf.

Neem ik nu best een voor – midden of achtermotor? Wat is het verschil?

Wat de motor betreft is er een merkbaar verschil in rijgevoel naargelang de plaats van de motor.
Voor-en nadelen per type motor:

De voormotor. De voormotor is een kleine, compacte motor die in het voorwiel wordt verwerkt. Door de vooraandrijving heeft dit voor de fietser het gevoel alsof je vooruit wordt getrokken. Een voorwielmotor is dus sportief, krachtig en vinnig. Een voordeel aan de voormotor is het feit dat die onderhoudsvriendelijk, efficiënt en krachtig is. Dit type motor is dan ook geschikt voor de sportieve en snelle fietser.

De middenmotor. De middenmotor is een motor die aan de trapas wordt gemonteerd of die in de trapas wordt verwerkt. Door de verdeling van de kracht op de ketting voelt het alsof je op een normale niet-elektrische fiets rijdt. Ook heeft een fiets met middenmotor een lager zwaartepunt wat bijdraagt aan de stabiliteit van de fiets. In de elektrische fietsenmarkt is de fiets met middenmotor op vandaag het meest populair.

De achtermotor. De achtermotor is een motor die wordt gemonteerd in het achterwiel. Het rijgevoel wordt omgeschreven als “het zetje in de rug”. Fietsen met de achteraandrijving geeft de fietser een aangenaam en stabiel rijgevoel. Een nadeel van de achtermotor is het feit dat dit de combinatie met een naafversnelling niet mogelijk maakt.

Bij het ontwerpen van de Belgocycle fietsen werd veel aandacht besteed aan de juiste motorkeuze. De Belgocycle stadsfietsen zijn uitgerust met een middenmotor. Dit om de eenvoudige reden dat dit de blijvende trend is voor 2017. Daarnaast heeft de Belgocycle plooifiets om praktische redenen een voormotor. Het eenvoudig en snel opplooien is voor deze fiets een must, de keuze voor een compacte en efficiënte motor is dan ook snel gemaakt. De bakfiets heeft een krachtige achtermotor omdat dit de bestuurbaarheid bevordert. Ook duwt de achtermotor het volledige gewicht van bakfiets vooruit op hellingen of bruggen.

Moet je verplicht een helm dragen op een elektrische fiets?

Voor extra beveiliging mag dit maar dit is zeker niet wettelijk verplicht. Dit omdat de snelheid van de Belgocycle fietsen gelimiteerd is tot 25km/u.

Met welk type batterij worden de Belgocycle fietsen uitgerust? En wat is de gemiddelde actieradius?

Elke fiets wordt uitgerust met een slimme batterij van 36 V, 13 Ah of 486Wh dit levert een actieradius op van 50 tot 100km per laadbeurt. Het battery management systeem zorgt ervoor dat de Bizbike techniekers de batterij kunnen nakijken. Door middel van USB verbinding kan er dus een correcte analyse worden gemaakt van de werking van de batterij.

De maximum afstand dat je met jouw e-bike kan bereiken hangt af van verscheidene factoren, net zoals bij een auto:


 • Topografie
 • Bandenspanning
 • Gewicht van de fietser
 • Temperatuur
 • Wind
 • Gekozen assistentieniveau
 • Eigen inspanning

Er is bijgevolg een heel groot verschil tussen een fietstocht op een koude winderige winterdag in de Ardennen met te platte banden en het hoogste assistentieniveau en een fietstocht op een warme windstille lentedag in Nederland met goed opgepompte banden en een niet te verwaarlozen eigen inspanning.

Ben ik verplicht om de fiets in te schrijven of om een extra verzekering af te sluiten?

Je kan zelf beslissen om je te verzekeren tegen diefstal of schade bij jouw verzekeringsmakelaar. Verder ben je niet verplicht om de fiets in te schrijven of om uw aansprakelijkheid te verzekeren. Dit omdat de snelheid van de Belgocycle fietsen gelimiteerd is tot 25km/u.

Welke accessoires kunnen er op mijn Belgocycle fiets worden bevestigd?

Verschillende accessoires kunnen op de fietsen worden gemonteerd. De meest voorkomende voor de stads- en plooifiets zijn fietszakken, universele bagagedragers en kinderzitjes.

Twijfel over de montage of bevestiging? Wij raden je aan om eerst het product te testen voor je het aankoopt. Wanneer dit niet mogelijk is dan kun je Belgocycle contacteren op het nummer 056/900 655 of via service@belgocycle.be.

Waar worden de Belgocycle fietsen gemaakt?

Deze fietsen worden in samenwerking met Bizbike ontworpen en geassembleerd in Wielsbeke, designed in Belgium.

De service

Hoe kan ik later een onderhoud bestellen en hoeveel kost dat?

Je ontvangt bij jouw fiets een Bizbike-onderhoudskaart. Je kan jouw afspraak voor jouw onderhoud online aanvragen via service@belgocycle.be of telefonisch op 056/900 655 . Een onderhoud kost € 59.

Hoe moet ik mijn fiets onderhouden?

Enkele basistips van onze hoofdtechnieker:

 • Bandenspanning voor en na elke rit controleren. Aanbevolen spanning = 4 bar
 • Ketting smeren
 • Batterij niet verwaarlozen: om de 2/3 maand opladen en niet in de vrieskou bewaren. (zie ook “Hoe de levensduur van een batterij verlengen?”)
 • Fiets controleren op loszittende onderdelen
 • Fiets proper houden (bij het reinigen van de fiets overloop je automatisch ieder onderdeel van de fiets)

Hoe de levensduur van een batterij verlengen?

Enkele basistips van onze hoofdtechnieker:

 • Laad jouw batterij de eerste keer volledig op. Daarna kan je fietsen tot de batterij bijna of volledig leeg is. Een lithium-ion batterij werkt het best wanneer die vaak wordt gebruikt. Op die manier zal de batterij de maximale capaciteit bljiven behouden.
 • Heb je de batterij recent nog opgeladen? Als je de afgelopen 2 maanden de batterij niet meer hebt opgeladen, dan wordt het tijd om dit opnieuw te doen. Het opladen van de batterij zorgt voor een langere levensduur van de batterij, voor betere prestaties en voorkomt beschadigingen.
 • De 36V 13Ah Li-ion batterij wordt in 7-8 uur volledig opgeladen.
 • Ook is het belangrijk te weten dat de prestatie van de batterij sterk afhangt van de temperatuur. Het is niet ondenkbeeldig dat een accu bij negatieve temperaturen tot 40 % minder goed gaat presteren en daarom is het aangewezen de accu bij een temperatuur van ca. 10°C te bewaren en op te laden. Bewaar de batterij op een koele en droge plaats met voldoende ventilatie. Vermijd direct contact met zonlicht.

Waar kan ik terecht om een onderhoud aan te vragen?

Je surft naar mijn.bizbike.be, mailt naar service@belgocycle.be of belt naar 056/900 655 om jouw onderhoud aan te vragen. Naar gelang de prioriteit zal je worden gecontacteerd om een afspraak in te plannen. Hierna komt een mobiele technieker bij jouw thuis of op een locatie naar keuze om het onderhoud uit te voeren.

Binnen welke termijn wordt mijn fiets geleverd?

Na ontvangst van jouw betaling word je binnen de 4 weken gecontacteerd om een afspraak te maken voor de levering van jouw fiets. De exacte leverdatum wordt doorgegeven per mail.

Timings afhankelijk van de voorraad.

Heb ik recht op retour of omruiling als ik niet tevreden ben?

Wanneer je andere verwachtingen had van de fiets, moet je Bizbike binnen de 14 dagen na levering verwittigen. Dit kan op het nummer het nummer 056/900 655 of service@belgocycle.be. Hierna wordt jouw fiets opgehaald en nagekeken. Na goedkeuring van de technieker wordt het geld volledig teruggestort op jouw rekening.

Wat als er schade of een probleem is met de fiets?

Een probleem of schade aan jouw elektrische fiets kun je melden via service@belgocycle.be of door te bellen naar 056/900 655 . De aanvraag tot herstel of hulp wordt hierna zo snel mogelijk behandeld. Een Bizbike technieker komt bij jou thuis, op het werk of op een andere locatie naar wens het probleem verhelpen.

Wat bij pech onderweg?

Voor snelle hulp bij een lekke band of een lege batterij kan je Bizbike assistance afsluiten. Dit is een pechbijstand contract waardoor je 24/7 binnen de 40 minuten wordt geholpen.

Hoeveel jaar garantie is er op mijn elektrische fiets?

Op de batterij, display en motor heb je 2 jaar garantie. Verder krijg je 7 jaar garantie op de fiets en levenslange garantie op het kader. In die periode worden alle garantiegevallen zonder kosten hersteld op een locatie naar jouw keuze (binnen België).

Welke leverancier zal mijn fiets leveren?

Een ervaring technieker die gespecialiseerd is in het leveren van elektrische fietsen zal de fiets bij jouw thuis leveren. Daarnaast zal de fiets ook worden afgesteld naar wens begeleid met een 15 tal minuten uitleg. Bij de fiets ontvang je ook een handleiding, wij raden je aan om deze eerst grondig door te nemen.

Wie moet ik contacteren als ik vragen heb of problemen heb met de levering van de elektrische fiets

Jouw vraag, probleem of klacht registreer je het best via e-mail service@belgocycle.be of telefonisch op het nummer 056/900 655 .

Waar kan ik terecht wanneer ik mijn bestelling wil aanpassen?

Hiervoor mail je best naar admin@belgocycle.be, we helpen je dan graag verder.

Ik wil mijn bestelling annuleren, hoe doe ik dit het best?

Bij problemen kan je dit melden via e-mail naar admin@belgocycle.be of telefonisch op 056/900 655 .

Vragen over de betaling of facturatie?

Jouw vraag of probleem betreft jouw factuur mail je best naar admin@belgocycle.be.

Kan ik de fietsmodellen uittesten?

Dit kan in ons service center van Bizbike te Zemst.
Maak snel een afspraak en kom zelf een ritje maken met jouw favoriet model en krijg extra uitleg over de fiets alsook onze unieke service/onderhoud aan huis.

Service Center Bizbike
Brusselsesteenweg 178
1980 Zemst

De openingsuren zijn: (enkel op afspraak)

 • dinsdag: 17u - 20u
 • woensdag: 10u - 12u en 12u30 - 19u
 • donderdag: 10u - 12u en 12u30 - 19u
 • zondag: 10u - 12u en 12u30 - 16u

Voor een afspraak voor een testrit, bel naar 056/900 655 of mail naar service@belgocycle.be.

Ik ben zeer tevreden over de plooifietsen. Ze rijden soepel en de service na verkoop is zeer goed.

Roos Denecker

De elektrische fiets is een groot voordeel om in het heuvelachtige Pajottenland aangenaam te kunnen fietsen.

Roger Luyckx

Ik ben heel tevreden over mijn fiets, de service via telefoon en het thuisbezoek. Mijn fiets is prima.

Norbert Linthout

Het was een zeer goede aankoop, ik ben zeer tevreden. We hebben al veel plezier beleefd aan de fietsen.

Familie Formesyn

Reeds zeer veel fietsplezier gehad de laatste maanden.

Mieke Vandenbulcke

Heel tevreden! Goede aankoop en goede service.

Patricia Crampe

Met mijn elektrische fiets ga ik dagelijks van het station naar mijn job. Ik ben niet meer afhankelijk van de bus om tijdig mijn trein te halen.

Aagje D’Helft

In juni kocht ik een fiets en gebruik hem dagelijks om naar het werk te fietsen. Ik vermijd zo alle files en win er ook veel tijd mee.

Caroline Declerck

Dankzij de service van Bizbike werd mijn elektrische fiets een halfuur na mijn telefoontje bij mij thuis opgehaald. Deze service is een grote troef!

Ronny Debussche

Aangenamer de stad in en uit met de mooie CARGO bakfiets. Na een goede maand testen zijn we heel tevreden. We kunnen deze fiets al niet meer missen!

Hendrik Berlaen

Het vermoeden dat ik tijdens de demo had is meer dan bevestigd: het West-Vlaams Bizbike team is jong, sterk, degelijk, dynamisch en mag fier zijn op wat ze doen.

Wim Maleux

Back to top
Bestel nu Uitverkocht Vergelijken met Niet beschikbaar Uw winkelwagentje is momenteel leeg. leverbaar vanaf 10 april leverbaar vanaf eind april leverbaar vanaf eind mei Leverbaar vanaf 3 weken na de bestelling Leverbaar vanaf 4 weken na de bestelling Leverbaar vanaf begin september Het ingevoerde nummer werd niet teruggevonden. Het ingevoerde nummer werd reeds gebruikt. Het ingevoerde nummer werd reeds gebruikt voor een fiets in je winkelmandje.